Як запобігти харчовим отруєнням
- Щоб
запобігти інфекційним захворюванням та харчовим отруєнням, дотримуйтесь
таких простих правил:
- Ретельно
мийте усі овочі і фрукти перед тим, як подавати до столу сирими.
- Прищеплюйте
дитині любов до чистоти. Привчайте її мити руки з милом перед вживанням їжі,
після відвідування туалету, повернення з прогулянки.
- Мийте руки з
милом перед приготуванням їжі.
- Не зберігайте
разом продукти, що їдять сирими, і ті, що підлягають кулінарній обробці.
- Ніколи не
кладіть бутерброди, пиріжки, сир, ковбасу, печиво у пакет, де побували овочі,
фрукти, ягоди чи яйця, навіть якщо цей пакет здається абсолютно чистим.
- Дбайте про
те, щоб їжа для дитини була щойно приготованою, свіжою. Не готуйте їжу «із
запасом».
- Не купуйте
продукти, якщо не впевнені у їхній якості, з простроченими термінами
зберігання, пошкодженою упаковкою. Дотримуйтесь умов та строків зберігання
продукту, зазначених на його упаковці.
- Не купуйте
продукти харчування на стихійних базарах. Ви маєте право вимагати у продавця
документи, що підтверджують якість та безпеку продуктів.
- Не вживайте
незнайомі гриби, ягоди, трави. Смертельно небезпечними можуть бути старі або
зіпсовані гриби. Не готуйте страви з грибів дітям.
- Не беріть у
дорогу продукти, що швидко псуються (ковбасні, молочні, кулінарні, кондитерські
вироби або інші продукти, які потребують зберігання у холоді).
- Не
використовуйте для пиття, приготування їжі та миття посуду воду з річок, озер,
незнайомих підземних джерел тощо. |